foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Download details

Voice Xpress Voice Xpress

Voice Xpress laat zich probleemloos installeren.
Je krijgt al onmiddellijk de keuze: voor wie is het pakket bedoeld?
Voor Nederlanders of Belgen?


De gebruiker van de PC krijgt aan het begin van de installatieprocedure zelfs de keuze tussen een Vlaams en een Nederlands taalmodel.
Lernout & Hauspie brengt drie versies van de Voice Xpress op de markt : Standard, Advanced (compatibel met Word) en Professional (compatible met MS Office).
De toepassingen van het gebruik van spraaktechnologie voor de computer zijn uiteraard veelzijdig. De secretaresse van de baas kan binnenkort haar brieven aan de computer dicteren, zonder dat haar vingers de muis nog moeten beroeren. Niet-techneuten hoeven zich geen zorgen te maken. Amper tien minuten training volstaan om vertrouwd te raken met de L&H Voice Xpress.
Met de lancering van de Nederlandstalige Voice Xpress heeft de spraaktechnologie ook bij ons definitief ingang gevonden. Volgens de mensen van Lernout & Hauspie staan we nog maar aan het begin van een ingrijpende revolutie. Men maakt zich in Ieper sterk dat het binnen vijf jaar mogelijk zal zijn om telefonisch in het Nederlands te praten met een Chinees in Beijing. De vertaling gebeurt simultaan via een draadloze verbinding. Nog meer toekomstmuziek: aan e-commerce (elektronische handel via Internet) doen via een kleine zakcomputer, opnieuw met de stem als commando.
De maatschappij van de toekomst zal in veel van haar facetten met de spraaktechnologie geconfronteerd worden. Binnen enkele jaren zijn er volgens de prognoses meer niet- dan wel-Engelstalige gebruikers van Internet. Lernout & Hauspie lanceert nog dit jaar een aantal taalgerichte oplossingen voor Internet-toepassingen. Op termijn wordt de op het wereldwijde web aangeboden informatie dus ook in het Nederlands beschikbaar.
Voor het Ieperse spraaktechnologiebedrijf wordt 1999 een belangrijk jaar. Buiten de reeds vermelde producten komt in juni in de Verenigde Staten een mobiel dicteerprogramma op de markt. Wie onderweg is, kan zijn informatie op een toestelletje inspreken en thuis of op kantoor de opgeslagen tekst door de computer laten uittikken. De Europese versie van de New L&H Voice Xpress is voorzien voor de herfst van dit jaar. Begin 2000 komt de Nederlandstalige Real Speak op de markt. Deze computerstem is nog nauwelijks van de menselijke stem te onderscheiden. Op de telecommunicatiemarkt richt Lernout & Hauspie zich op de eerste plaats op de snelgroeiende markt van de call centers. Ook op dat segment van de markt worden binnenkort verschillende nieuwe iniatieven aangekondigd.


Babbelsoftware, wat kan ik ermee?
In tegenstelling tot eerdere pogingen tot spraakherkenning en -verwerking, verwerkt Voice Xpress gesproken tekst niet woord voor woord, maar kun je continu tot 140 woorden per minuut dicteren. Uiteraard verschijnt de tekst met een lichte vertraging pas op het scherm, zelfs op ons krachtige testsysteem. In de praktijk zul je dus geen tekst moeten aframmelen, maar op een eerder traag tempo dicteren of aflezen en uiteraard duidelijk articuleren.

Voice Xpress herkent niet alleen de gesproken tekst, maar ook een groot deel van de opdrachtstructuur van andere  veelgebruikte Windows-programma’s. Afhankelijk van de versie die je koopt, beperkt zich dat tot Word (95/97) of de volledige suite Office 97, Corel OfficeSuite en Lotus SmartSuite. Dat kan omdat het herkenningssysteem semantische en syntactische intelligentie aan boord heeft. Dat helpt niet alleen de verwerking van gesproken tekst te versnellen, maar ook om bijvoorbeeld uit te maken of het woord ‘Annuleren’ deel uitmaakt van gedicteerde tekst dan wel betrekking heeft op het ongedaan maken van een bewerking.
Op die manier converteert Voice Xpress ook gesproken getallen, datums en valuta in het juiste formaat.


Zelflerend
Je hoeft dus niet te schakelen tussen bijvoorbeeld ‘dicteermode’ en ‘opdrachtmode’ zoals dat in concurrerende producten dikwijls het geval is.
Het systeem is uiteraard zelflerend. Naast de herkenning van een basiswoordenschat van 300.000 woorden kun je nog een extra woordenlijst aanleggen met bijvoorbeeld specifieke termen.


Installatie en leerproces
Voice Xpress laat zich probleemloos installeren. Je krijgt al onmiddellijk de keuze: voor wie is het pakket bedoeld? Voor Nederlanders of Belgen? Beiden misschien? Wanneer je de eerste keer met Voice Xpress aan de gang wilt gaan, moet je eerst door een leerproces heen omdat het systeem zich moet aanpassen aan je uitspraak en stemtimbre. Daarom legt Voice Xpress van je stem een profiel aan. Omdat er misschien meerdere gebruikers op één pc werken waarop Voice Xpress is geïnstalleerd, kan het systeem overweg met verschillende sprekersprofielen. Het aanmaken van een sprekersprofiel bestaat uit twee delen en het eerste deel gebeurt met een ‘Audio Setup Wizard’.Vooreerst moet het systeem wat info hebben over jezelf: ben je man of vrouw? Dit is geen indiscrete vraag, maar heeft alles te maken met het aan te maken stemprofiel. Hetzelfde kan worden gezegd van de leeftijd: het systeem vraagt naar leeftijden beneden 10 jaar, tussen 10 en 13 jaar, tussen 14 en 16 jaar en boven de 16 (of volwassen stem). Ook deze leeftijdscategorieën zijn niet lukraak gekozen, maar het blijkt dat hiertussen qua stem de meeste evoluties zitten. Dan vraagt het systeem naar de aard van de microfoon.


Bittere pil
Het volgende deel van het sprekersprofiel bestaat uit de spraakgewenning.
Het systeem moet immers over een basisherkenning van uw stem beschikken. Je moet deze bittere pil slikken of het systeem bakt er later niks van.
Het systeem probeert je stem te herkennen en te begrijpen wat je leest. Een en ander is zo gebruiksvriendelijk mogelijk opgevat.
Wanneer het systeem je stem niet herkent kun je steeds herbeginnen.
Je kunt ook even pauzeren of zelfs stoppen om nadien verder te gaan. Dat laatste is geen overbodige luxe want je zult er wellicht één tot twee uur zoet mee zijn.

Information
Created 24-10-2017
Changed 01-11-2017
Version Free
Size 411.51 MB
Created by Bruno
Changed by Bruno
Downloads 42
License
Price

Santanas Downloads

Downloads Stats

The Santanas download archive contains currently 235 Downloads in 20 Categories. To date, these have been downloaded 7,478 times.

Music Maker

Copyright Santanas © 2024 Santanas Free software Free clip art  All Rights Reserved.